Více informací o otevíraném oboru
(29-41-L/51 Technologie potravin)
Absolvent se uplatní při výkonu povolání potravinářský technik, např. jako vedoucí směn, vedoucí jednotlivých provozních středisek, hlavní technolog, dále v nákupu surovin a pomocných látek, odbytu a prodeje surovin a potravinářských výrobků, v oblasti marketingu potravin. Uplatní se rovněž v oblasti kontroly jakosti, trvanlivosti a zdravotní bezpečnosti potravin v provozních laboratořích, při výrobě kritických bodů potravinářského provozu, včetně zajištění harmonogramu sanitace, BOZP a hygienických opatření.
Může také odborně posuzovat změny technologie z hlediska výrobních zařízení.
Forma vzdělávání je u denního studia dvouletá. Žáci ukončují vzdělávání maturitní zkouškou podle platných předpisů. Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem a příslušným prováděcím předpisem.
Školné je 19 600 Kč za školní rok.
Předměty |
1.ročník |
2.ročník |
Český jazyk a literatura | ANO | ANO |
Cizí jazyk | ANO | ANO |
Základy společenských věd | ANO | ANO |
Matematika | ANO | ANO |
Tělesná výchova | ANO | ANO |
Informatika | ANO | ANO |
Administrativa | ANO | ANO |
Ekonomika | ANO | ANO |
Základy podnikání | ANO | ANO |
Technologie potravin | ANO | ANO |
Výživa ke zdraví | ANO | ANO |
Stroje a zařízení | ANO | ANO |
Biologie a mikrobiologie | ANO | ANO |
Analýza potravin | ANO | ANO |
Chemie potravin | ANO | ANO |