Více informací o oboru Výrobce potravin (Pivovarník-sladovník)
Kód oboru: 29-51-H/01
Žáci se naučí zpracovávat suroviny, pomocné látky a přísady specifické pro sladovnickou a pivovarnickou výrobu. Zvládnou technologické postupy související s přípravou a úpravou surovin, jejich sladovnickým zpracováním a výrobou piva. Naučí se skladovat, balit a expedovat hotové výrobky, obsluhovat a provádět základní údržbu výrobního zařízení, zjišťovat případné závady technologického procesu a samostatně řešit běžné problémy. Absolventi budou schopni vést předepsanou evidenci výroby, posuzovat kvalitu surovin, meziproduktů a hotových výrobků, dodržovat hygienické předpisy a normy a zajišťovat tak výrobu bezpečných potravin.
Absolventi se uplatní při výkonu povolání sladovníka a pivovarníka v průmyslové pivovarnické a sladovnické výrobě. Jsou připraveni obsluhovat výrobní linky, provádět základní údržbu zařízení, hodnotit kvalitu surovin, meziproduktů i hotového piva a sladů, skladovat, balit a expedovat hotové výrobky. Absolventi mohou pokračovat v nástavbovém studiu v oboru Technologie potravin.
Výrobce potravin (Pivovarník-sladovník) 29-51-H/01 (denní) |
I.ročník |
II.ročník |
III.ročník |
| Český jazyk a literatura |
ANO |
ANO | ANO |
| Anglický jazyk | ANO | ANO | ANO |
| Občanská nauka | ANO | ANO | ANO |
| Základy přírodních věd | ANO | ANO | - |
| Matematika | ANO | ANO | ANO |
| Informatika | ANO | ANO | ANO |
| Tělesná výchova | ANO | ANO | ANO |
| Ekonomika | ANO | ANO | ANO |
| Výroba sladu a piva | ANO | ANO | ANO |
| Zkoušení piva a sladu | - | - | ANO |
| Stroje a zařízení | ANO | ANO | ANO |
| Mikrobiologie | ANO | ANO | ANO |
| Odborný výcvik | ANO | ANO | ANO |