Více informací o oboru Výrobce potravin (Pivovarník-sladovník)
Žáci se naučí zpracovávat suroviny, pomocné látky a přísady na příslušné potravinářské výrobky, tj. cukrovinkářské, konzervárenské, sladovnické a pivovarnické, mlékárenské, mlynářské, případně vinařské. Žáci zvládnou technologické postupy a činnosti související s přípravou a úpravou surovin a jejich zpracováním na příslušné potravinářské výrobky, naučí se skladovat, balit a expedovat hotové výrobky, obsluhovat a provádět základní údržbu technologického zařízení, zjišťovat případné závady technologického procesu včetně funkce strojů a příslušných zařízení a řešit samostatně běžné problémy, vést předepsanou evidenci výroby, posuzovat kvalitu surovin, meziproduktů a hotových výrobků, dodržovat hygienické předpisy a normy při výrobě a zajišťovat tak výrobu bezpečných potravin.
Absolventi se uplatní při výkonu povolání výrobce potravin v pozici zaměstnance v příslušné potravinářské výrobě při průmyslovém zpracování surovin, pomocných látek a přísad na výrobky cukrovinkářské, konzervárenské, sladovnické a pivovarnické, mlékárenské, mlynářské, případně vinařské. Absolventi jsou připraveni obsluhovat výrobní linky a provádět základní údržbu technologického zařízení, hodnotit kvalitu vstupních surovin, polotovarů i hotových výrobků podle standardů, skladovat, balit a expedovat hotové výrobky. Absolventi mohou pokračovat nástavbovým studiem v oboru Technologie potravin.
Pivovarník-sladovník 29-51-H/01 (dálkové) |
I. ročník |
II. ročník |
III. ročník |
| Český jazyk a literatura | ANO | - | - |
| Anglický jazyk | ANO | ANO | ANO |
| Občanská nauka | ANO | - | ANO |
| Základy přírodních věd | ANO | ANO | - |
| Matematika | ANO | ANO | - |
| Informatika | ANO | ANO | - |
| Ekonomika | ANO | ANO | ANO |
| Výroba sladu a piva | - | ANO | ANO |
| Zkoušení piva a sladu | - | - | ANO |
| Stroje a zařízení | - | ANO | - |
| Mikrobiologie | - | ANO | ANO |
| Odborný výcvik | ANO | ANO | ANO |