Naše škola se v tomto týdnu zapojila do projektu Kulinářské umění. Učitelé odborných předmětů a odborného výcviku si již nyní mohou sami vyzkoušet, co projekt nabízí. Od školního roku 2025/2026 se zapojí také naši žáci oboru Kuchař-číšník v denní i dálkové formě studia ve všech ročnících.
Kulinářské umění je určeno pro žáky gastronomických a hotelových škol, které se rozhodly vyučovat dle moderních trendů světových škol a gastronomické předměty vyučují dle metodiky Kulinářského umění. Jejich žáci tak mají možnost sebevzdělávat se v oboru a zlepšovat tak svou odbornou kvalifikaci a uplatnění na trhu práce.
Kulinářské umění jsou první on-line video kurzy profesionálního vaření, ve kterých se naučíte celou škálu kulinářských technik a postupů od základů, jako je správné krájení nožem, vývary, polévky a omáčky, až po náročnější techniky, jako je práce s masem a rybami, nakládání do solného nálevu, pečení, dušení, konfitování nebo vaření metodou sous-vide.