IMG
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Rekvalifikace

Rekvalifikace

Škola nabízí možnosti rekvalifikace pod záštitou ředitele školy Mgr. Daniela Vančury, MBA, který je akreditovanou osobou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Na základě akreditace MŠMT ČR nabízí tyto rekvalifikace:

 

Barista

 

Udělení akreditací

Udělení akreditace Barista MŠMT 2020 - 2023 - Vančura.pdf [320 kB]

Udělení akreditace Barista/baristka MŠMT 2023 - 2026 - Vančura.pdf [234 kB]

Kde se kurz koná?

Erbenova 2
155 00 Praha 5 – Smíchov

Jak dlouho kurz trvá?

Kurz probíhá každý měsíc dle vypsaných termínů. Je veden formou prezenčního denního intenzivního studia.
Délka kurzu: 60 hodin (14 teorie a 46 praxe) + 3-4 hodiny zkouška
8 dní (8:00 - 17:00 hod.)

Kapacita kurzu?

3 – 12 účastníků

Cena kurzu?

Cena rekvalifikačního kurzu – 29.900 Kč
Cena rekvalifikačního kurzu včetně zkoušky z profesní kvalifikace Barista – 29.900 Kč

Rekvalifikace přes Úřad práce – Rekvalifikační baristický kurz ZDARMA !!!!

Rekvalifikační baristický kurz můžete u nás absolvovat i zcela zdarma, stačí splnit požadavky dané Úřadem práce a kurz Vám bude v plné výši hrazen úřadem.
Úřad práce hradí náklady rekvalifikace (kurzovné) za uchazeče nebo zájemce o zaměstnání.
Rekvalifikace Barista umožňuje fyzickým osobám získat kvalifikaci pro nové zaměstnání v oboru gastronomie a uplatnit se na baristické scéně.
Stačí, když nám na náš email info@barista-academy.cz zašlete požadavek, své celé jméno, telefonní kontakt a termín kurzu.
Následně Vás budeme kontaktovat a pomůžeme Vám s vyřízením žádosti.

Rekvalifikace zaměstnanců gastronomických provozoven

Zaměstnavatelům, kteří provádějí rekvalifikaci Barista v zájmu dalšího pracovního uplatnění svých zaměstnanců, mohou být na základě písemné dohody s příslušným Úřadem práce plně nebo částečně hrazeny náklady spojené s touto činností (§ 110 odst. 1 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů).
Kontaktujte nás a společně vše vyřídíme.

Co se na kurzu naučíte?

Výuka probíhá dle kvalifikačního standartu Národního pedagogického institutu ČR

  • Základy komunikace a práce s hostem v odbytovém středisku gastronomického provozu
  • Orientace ve zpracování kávovníku, typů sběru a charakteristik plodů z hlediska historického, geografického a botanického
  • Orientace v technologiích pro přípravu kávy v gastronomických provozech
  • Mletí kávy (vyladění přístroje – údržba, čištění, nastavení mlýnku, sesazení přístroje)
  • Příprava kávových nápojů a orientace v jejich recepturách ( příprava kávy, šlehání mléka, praktické rady), navíc: Latte Art, Alternativní příprava kávy, Kávové koktejly
  • Servis kávy
  • Organizace práce v odbytovém středisku gastronomického provozu
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
  • Zajištění bezpečnosti hostů v odbytovém středisku gastronomického provozu, dodržování pravidel BOZP a PO

Pro koho je kurz určen?

Je určen pro stávající, začínající a budoucí baristy a nebo i pro lidi, kteří mají rádi gastronomii a baristiku a chtějí se dozvědět více.

Požadavky na uchazeče:

  • ukončené základní vzdělání
  • platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství
  • potvrzeni od lékaře o zdravotní způsobilosti v oboru

Po zakončení kurzu absolvent získá:

  • certifikát o absolvování kurzu
  • osvědčení o rekvalifikaci Barista