Nástavbové obory
Více informací o otevíraném oboru ZDE
Potravinářský technolog (29-41-L/51 Technologie potravin)
Uplatnění absolventa v praxi
Absolvent se uplatní při výkonu povolání potravinářský technik, např. jako vedoucí směn, vedoucí jednotlivých provozních středisek, hlavní technolog, dále v nákupu surovin a pomocných látek, odbytu a prodeje surovin a potravinářských výrobků, v oblasti marketingu potravin. Uplatní se rovněž v oblasti kontroly jakosti, trvanlivosti a zdravotní bezpečnosti potravin v provozních laboratořích, při výrobě kritických bodů potravinářského provozu, včetně zajištění harmonogramu sanitace, BOZP a hygienických opatření.
Může také odborně posuzovat změny technologie z hlediska výrobních zařízení.
Ukončení studia
Forma vzdělávání je u denního studia dvouletá. Žáci ukončují vzdělávání maturitní zkouškou podle platných předpisů. Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem a příslušným prováděcím předpisem.
Školné je 19.600 Kč za školní rok.
Učební plán školního vzdělávacího programu:
Potravinářský technolog – denní studium
Předměty | 1.ročník | 2.ročník |
Český jazyk a literatura | ![]() |
![]() |
Cizí jazyk | ![]() |
![]() |
Základy společenských věd | ![]() |
![]() |
Matematika | ![]() |
![]() |
Tělesná výchova | ![]() |
![]() |
Informatika |
![]() |
![]() |
Administrativa | ![]() |
![]() |
Ekonomika |
![]() |
![]() |
Základy podnikání |
![]() |
![]() |
Technologie potravin |
![]() |
![]() |
Výživa ke zdraví |
![]() |
![]() |
Stroje a zařízení |
![]() |
![]() |
Biologie a mikrobiologie |
![]() |
![]() |
Analýza potravin |
![]() |
![]() |
Chemie potravin | ![]() |
![]() |